Toekomstige klassieker: Alfa Romeo GTV 916
Toekomstige klassieker: Alfa Romeo GTV 916

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo GTV 916

17/01/2023

De Alfa Romeo GTV 916 is een prachtige sportcoupé die zeker een toekomstige klassieker zal worden. De GTV van het type 916 is gebouwd tussen 1994 en 2004 en is een moderne interpretatie van de klassieke Alfa Romeo GTV uit de jaren 60 en 70.

Motorvarianten Alfa Romeo GTV

De GTV 916 is uitgerust met een diverse motorvarianten vanaf de 1.8-16V Twin Spark tot aan de befaamde 3.2-liter Busso V6. Het ontwerp is geïnspireerd op de klassieke Alfa’s, met een lange motorkap en een korte achterkant, wat een unieke look geeft. Het koetswerk is van de hand van het Turijnse ontwerpbureau Pininfarina.

Het interieur is elegant en sportief, met hoogwaardige materialen en een uitstekende afwerking. Het dashboard is geïnspireerd op de raceauto’s van Alfa Romeo, met een analoge snelheidsmeter en toerenteller.

Alfa Romeo GTV Giallo Zoë

Sportieve rijeigenschappen van de Alfa Romeo GTV

De GTV 916 is een echte bestuurdersauto, met een goede wegligging en een directe besturing. De Alfa Romeo deelt het platvorm met de Alfa Romeo Spider. Dit maakt hem een plezier om mee te rijden, zowel op de snelweg als in de stad.

Een van de grootste voordelen van de GTV 916 is zijn schaarste. Aangezien er slechts een beperkt aantal werden geproduceerd, is het een zeldzame auto die stijgt in waarde.

Koop nu een Alfa Romeo GTV 916

De Alfa Romeo GTV 916 is een prachtige auto met een unieke look en een indrukwekkende prestatie. Het is een echte bestuurdersauto die de rijervaring tot leven brengt. Met zijn schaarste, kwaliteit en de historie achter het merk Alfa Romeo, is het geen verrassing dat de GTV 916 een toekomstige klassieker zal worden.

Categorieën

Recent nieuws

Copyright © 2022. Alle rechten voorbehouden